Dementie voorkomen

Kun je dementie voorkomen? Vergeleken met een halve eeuw geleden is er begin 21e eeuw een grote hoeveelheid mensen met dementie. De maatschappij lijkt dan ook af te stevenen op een dementie met ongekende proporties. Tal van onderzoeken wijzen uit dat een gezonde leefstijl de meest voorkomende dementie kan voorkomen. Bij de meest voorkomende vormen van dementie lijken de medicijnen uit de farmaceutische industrie nog niet in staat te zijn om enige verbetering voor een dementiepatiƫnt te brengen. Daarom zul je ook zelf verantwoordelijkheid moeten nemen in het voorkomen van dementie. Voorkomen dementie is namelijk mogelijk om een gezond leefpatroon en voeding te volgen.

Gezond eten kan leiden tot voorkomen van dementie

Er is een reden waarom artsen geen genezende voeding bij dementie voorschrijven, want het is verboden voor artsen om mensen te wijzen op geneeskrachtige werking van voeding. Dat de wetenschap de genezende werking van sommige voeding heeft aangetoond wordt dan ook genegeerd. Voor veel mensen is het dan ook logische om te redeneren dat wanneer je gezond eet je ook minder snel ziek zal worden. Maar voor veel wetenschappers gaat deze logica niet op, want ze willen harde bewijzen zien.

5 belangrijke factoren van dementie voorkomen

Uit onderzoek is gebleken dat er vijf factoren zijn die de meest voorkomende vormen van dementie kunnen voorkomen:

  • Niet roken,
  • Weinig of geen alcohol drinken,
  • Veel fruit eten, veel groente eten,
  • Veel lichaamsbeweging doen,
  • Geen overgewicht hebben.

De beweging van het lichaam is misschien dan wel de meest opvallende factor. Zo zijn er veel artsen al langere tijd op de hoogte van het feit dat een gezonde conditie van het lichaam positief werkt voor gezonde hersenfuncties. Wat goed is voor het hart is ook ook goed voor het hoofd.

Copyright 2014 http://www.vasculairedementie.com