Alzheimer verloop

De ziekte Alzheimer is een progressieve ziekte die bij veel mensen voorkomt en daarom willen veel mensen graag ook de Alzheimer verloop weten. De verloop Alzheimer is voor de patiënt een lastige en vermoeiende ziekte en dit geldt ook voor de personen om de patiënt heen. In dit artikel bespreken we de verloop van Alzheimer en hopen we je wat duidelijkheid aan te bieden.

Verloop ziekte van Alzheimer

Alzheimer wordt gezien als een verschrikkelijke neurologische ziekte die veranderingen van persoonlijkheid, geheugenverlies en andere symptomen veroorzaken.
Wanneer er eenmaal Alzheimer bij iemand is aangetroffen, dan is niet veel meer aan te doen. Echter reageert elk persoon anders op de ziekte van Alzheimer verloop, maar vaak doorlopen de meeste mensen de verschillende stadia van Alzheimer. Elk stadia heeft andere typerende symptomen.

Verloop Alzheimer in verschillende stadia

Hieronder kun je een duidelijk verloop van Alzheimer vinden en de verschillende stadia en symptomen die daar vaak bij komen kijken.

Stadium 1

Vaak is het eerst stadium van Alzheimer niet vast te stellen, want in dit stadium van de ziekte functioneer je nog prima. Zo is er geen sprake van symptomen en ben je op dit moment nog gewoon een gezonde volwassen persoon.

Stadium 2

Een patiënt die lijdt aan alzheimer zal in dit stadium hele lichte problemen met het geheugen ervaren, maar dit waarschijnlijk nog niet gezien worden als een probleem. Ook voor vrienden, familie en artsen kunnen nog niet de mogelijkheid van Alzheimer vast stellen, omdat het om een hele kleine verandering gaat.

Stadium 3

Vrienden en familie zullen kleine veranderingen opmerken aan het geheugen omdat de patiënt van gedrag is veranderd en ook anders communiceert. Zo is er bij een medisch onderzoek een kans op het vaststellen van een vroeg stadium van Alzheimer, maar ook in dit stadium bestaat de kans dat er geen Alzheimer gediagnosticeerd.
Hieronder staan de symptomen die je bij dit stadium zijn:

  • Problemen met namen of woorden
  • Meer moeite met werk
  • Verslechtering korte termijn geheugen
  • Objecten op de verkeerde plek terugzetten
  • Moeite met organiseren of plannen

Stadium 4

In dit stadium van de ziekte zal herkenning moeilijker worden en diegene die lijdt zal problemen ervaren met details van bepaalde mensen te herinneren. Ook dingen die onlangs gebeurt zijn zullen misschien vergeten worden en ook bepaalde rekenopgaven worden ook moeilijker.Een oefening die vaak als test wordt gegeven is het telkens aftrekken van negen, beginnend bij honderd. Dit zal als een zeer moeilijke opgave worden gezien door iemand met Alzheimer. De persoon zal zich vaker alleen terugtrekken en misschien wat humeurig zijn.

Stadium 5

In dit stadium zal iemand met Alzheimer hulp nodig hebben met dingen die normaal geen moeite zouden kosten. Zo zullen er gaten gaan vallen in het geheugen van de Alzheimer patiënt en zal dan ook moeite hebben met de geschiedenissen van mensen en ook van zichzelf. Een veel voorkomende symptoom is het vergeten van waar hij/zij zich bevind en waarom hij/zij daar is en daarbij hoort ook het verlies van besef van tijd.In dit stadium gaat de patiënt echt achteruit, maar zal waarschijnlijk nog wel zijn of haar eigen naam weten. Ook eten kan zonder assistentie, net als naar de wc gaan.

Stadium 6

Dit is het stadium wat voor de mensen om de patiënt en de zorg dragen over de patiënt vaak het moeilijkst is. Zo zal er in dit stadium zal de persoonlijkheid en het gedrag echt veranderen. Zo zal het geheugen sterk achteruit blijven gaan en de persoon zal bij bijna alles hulp nodig hebben.

Symptomen:

  • Afname bewustzijn van omgeving en gebeurtenissen
  • Problemen met herkennen van personen
  • Rusteloosheid
  • Zindelijkheidsproblemen
  • Dingen herhalen, zowel woorden als acties

Stadium 7

Dit is het laatste stadium van de ziekte en in dit stadium zal de persoon met Alzheimer volledig afgesloten van zijn omgeving leven. In sommige gevallen zal praten nog wel gaan, maar wel korte woorden of zinnen. Communicatie zal heel erg beperkt zijn. Normale functies zoals slikken zullen moeilijker gaan en zorg is de hele dag nodig. Niet iedereen zal deze stadia volgen, maar het grootste deel wel. De tijd die tussen of tijdens deze stadia verstrijkt is echt bij iedereen anders.

Copyright 2014 http://www.vasculairedementie.com