Alzheimer medicijnen

Ben je op zoek naar meer informatie over Alzheimer medicijnen? Veel mensen vragen zich af of er een medicijn Alzheimer bestaat en of het een onderdeel van een behandeling is. Het is mogelijk dat de medicijnen Alzheimer niet aan kunnen slaan en omdat de echte oorzaak van de ziekte nog niet aangetoond is kan er nog niet effectief behandeld worden met medicijnen tegen Alzheimer.
Toch neemt het aantal gevallen van Alzheimer sterk toe en is het dus noodzaak om de ziekte goed te behandelen met medicijnen voor dementie. Maar welke medicijnen dementie bestaan er en welke behandelingen worden er aangewend om de hersenen van een patiƫnt te stimuleren.

Dat je Alzheimer kan krijgen neemt dan ook toe en het zal een steeds groter wordend probleem worden. Zo zijn het aantal mensen met Alzheimer binnen vijftig jaar verveelvoudig zijn. Op dit moment is er nog geen concrete remedie te vinden voor Alzheimer en zullen de mensen met deze ziekte ook progressief het geheugen verliezen en ook verminderd kunnen functioneren.

Medicijnen Alzheimer en behandelmethodiek

Alzheimer is een zeer complexe ziekte en onderzoekers zijn nog steeds bezig om te begrijpen hoe de ziekte precies werkt en waarom dit tot geheugenverlies leidt. Hoe kunnen bijvoorbeeld de veranderingen van Alzheimer teruggedraaid worden en hoe kun je de ziekte stoppen.

Het ijn vragen waarop tot dusver nog geen antwoord op gevonden is. Echter zijn er momenteel behandelingen beschikbaar waarmee de symptomen van Alzheimer aangepakt kunnen worden. Ook al is geheugenverlies misschien wel het belangrijkste symptoom, maar het gaan ook een uitgebreide reeks van andere psychiatrische en cognitieve symtpomen.

Medicijnen tegen Alzheimer

Er worden verschillende medicijnen tegen Alzheimer gebruikt om gedragsveranderingen, slaapproblemen, geheugenverlies en andere symptomen gerelateerd aan Alzheimer te behandelen. De medicijnen voor dementie zullen de ziekte niet stoppen, maar de symptomen kunnen voor enkele maanden tot zelfs jaren vertraagd worden. Gewoonlijk worden dan de volgende medicijnen gebruikt:

  • memantine zorgt voor de regulatie van andere chemische signalen in de hersenen geheten glutamaat. Deze neurotransmitter werkt positief op de hersenen;
  • remmers waardoor de cognitieve symptomen van Alzheimer worden onderdrukt. Het werkt door de afbraak van chemische signalen in de hersenen te voorkomen. Dit zijn de acetylcholine elementen in de hersenen belangrijk voor leren, geheugen en aandacht.
  • anxiolytica om angsten en rusteloosheid aan te pakken;
  • anti-depressieva om depressiviteit, irritatie en stemmingsvariaties te behandelen;
  • anti-psychotica medicijnen om hallucinaties, waandenkbeelden, irritatie en agressiviteit te verminderen.
Copyright 2014 http://www.vasculairedementie.com