Alzheimer hersenen

Zoekt meer informatie over alzheimer hersenen? Alzheimer is een vorm van dementie waarbij de bloedvaten hersenen beschadigd kunnen worden. Dementie betekent dan ook letterlijk geestelijke aftakeling. Bij veel mensen die alzheimer hebben gaan achteruit met hun oordeelvermogen, taalgebruik en denken. Bij Alzheimer patiënten verslechterd de bloedvaten in de hersenen en vooral de geheugen van de patiënten.

Ongeveer 10% van de mensen boven de 65 jaar heeft de ziekte van Alzheimer en maar liefst 50% van de mensen boven de 85 jaar hebben last van Alzheimer. Alzheimer is ongeneeslijk gebleken en het is dus erg belangrijk dat er een therapie of medicatie wordt gevonden om de bloedvaten in hersenen en dementie hersenen te kunnen genezen of verbeteren.

Veel onderzoek naar hersenen aandoeningen

De laatste jaren wordt er veel onderzoek gedaan naar de ziekte van Alzheimer. Zo blijkt dat er met een MRI-scanner gezien kan worden dat de hersenen van Alzheimer-patiënten letterlijk zijn gekrompen. De hersenen alzheimer wordt ook wel atrofie genoemd.

Daarnaast wordt er in de hersenen dementie ook kleine afwijkingen gevonden. Je moet dan denken aan plaques, tangles en afwijkende eitwitten. Deze zijn neergeslagen tussen de hersencellen of in de wand van de hersenbloedvaten van patiënten met Alzheimer.

Door deze eitwitten tussen de cellen kunnen de cellen in de alzheimer hersenen niet meer goed met elkaar communiceren. Het is de verslechterde communicatie tussen hersencellen die ervoor zorgt dat het geheugen niet meer zo goed functioneert.

Copyright 2014 http://www.vasculairedementie.com